16.06.2021

Візит Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні Радека Матули в Житомирську політехніку

8 червня 2021 року під час офіційного візиту до Житомирської області чеська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою відвідала Державний університет «Житомирська політехніка». До делегації також увійшли Томаш Павлічек, другий секретар, прес-секретар посольства Чеської Республіки в Україні та Людмила Чижевська, очільниця Житомирської спілки волинських чехів та керівник Чеського центру освіти і культури імені Вацлава Длоугі університету.⠀

У програмі робочого візиту чеської делегації у Житомирську політехніку – зустріч з керівництвом університету та підбиття підсумків роботи Чеського центру освіти і культури імені Вацлава Длоугі університету.Гості відвідали Парк високих технологій університету, Інтерактивний музей науки і технологій «Політехнік», у якому представлена експозиція «Чеські героїні» (в співпраці з Чеським центром, Київ та Житомирською спілкою волинських чехів), познайомилися з матеріально-технічною базою університету. Виставка «Чеські героїні» – це серія портретів, створених студентами факультету дизайну і мистецтв імені Ладіслава Сутнара Західночеського університету в Плзні, під керівництвом викладачки Ренати Фучікової. На кожному зображенні – не лише портрет жінки, але й коротко написано про її досягнення.

Під час робочої зустрічі у конференц-залі Житомирської політехніки представників чеської делегації ознайомили з досягненнями університету за останні роки, представили роботу Чеського центру освіти і культури імені Вацлава Длоугі університету.

Значна увага керівництва університету та представників посольства Чеської Республіки в Україні була зосереджена на обговоренні міжнародної співпраці університету з чеськими вишами, яка розпочалась у 2006 році. Житомирська політехніка та чеські заклади вищої освіти мають спільні проекти: Еразмус+/«Міжнародна Кредитна Мобільність», Еразмус-Мундус “Ініціатива технічних університетів Кавказького та Атлантичного регіонів в забезпеченні високих освітніх стандартів”, Темпус «Подвійний магістерський ступінь з автоматизації/мехатроніки в ЄС-країнах партнерах», Темпус «Підготовка українських інженерів в сфері комп’ютерного промислового проектування», Темпус «Європейсько-український ступінь магістра з «Програмної інженерії»; двосторонні договори про співпрацю: Технічний університет м. Ліберець + подвійний Диплом ОКР магістр «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», Університет Південної Богемії + літня школа, Вища економічна школа м. Прага + стажування Міжнародного Вишеградського Фонду, Університет Західної Богемії, Технічний університет м. Острава, Чеський технічний університет м. Прага (Чехія), Вища політехнічна школа м. Їглава, ГО «Житомирська спілка волинських чехів».